Obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima danas je na Trgu Ćire Milekića performansom obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

“Povod današnjeg okupljanja jeste podizanje nivoa svesti građana o ovom globalnom fenomenu koji  je prisutan i kod nas. Statistički podaci govore da je 78 bilo evidentiranih žrtava na teritorji Republike Srbije, od toga je 71 državljana naše zemlje, što znači da ovaj fenome nije prisutan samo u zemljama okruženja, nego i u Srbiji. Današnjim performansom želimo da upoznamo građane sa vrstama trgovine ljudima i konkretno šta sve podrazumeva taj fenomen.

Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima u Sremskoj Mitrovici čine Centar za socijalni rad “Sava”, Crveni krst, Više javno tužilaštvo, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici, Kancelarija za mlade, Nacionalna služba za zapošljavanje, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport, Centar za ekonomsko unapređenje Roma (CEUR) i Dom zdravlja.

Možda Vam se svidi i