IRIG – U vikend naselju Кrušedol Prnjavoru na padinama Fruške gore zabeležen je još jedan slučaj paljenja vikendice. Кako saznajemo, zapaljena je kuća podeljena na dva domaćinstva. Pre nekoliko godina, život u tom pitomom mestu, prekinula je serija podmetnutih požara, u kojima su stradale kuće vikendaša. …
Vlasnici gazdinstva u trenutku požara nisu bili u kući, ali su pri pozivu od strane komšija ubrzo pristigli i zatekli vatrogasnu službu koja gasi požar. Jedan od vlasnika V.B. je ostao bez većeg dela kuće, pomoćnog objekta, kao i traktora, dok je na drugom delu kod Mileta Radića pričinjena manja unutrašnja šteta, ali krovna konstrukcija koja obuhvata celu kuću je izgorela.

vatrogasci vatrogasac pozari ilustracija rtv ratko santrac jpg
Ilustracija: RTV (Ratko Santrač)

Podsećamo, pre nekoliko godina u ovom mestu odigrala se serija sličnih požara. Meštani, kako kažu, žive u strahu i ne mogu da pretpostave ko bi i zašto palio njihove kuće.

Inače, naselje Кrušedol na Fruškoj gori jedno je od popularnijih mesta u ovom nacionalnom parku gde mnogi ljudi imaju vikendice u kojima provode veći deo slobodnog vremena, a neretki su i oni koji su se o penzionisanju tu trajno nastanili.

O ovom slučaju obavešteni su nadležni. U policijskoj upravi Sremska Mitrovica nam je rečeno da je slučaj prijavljen i da je o njemu obavešteno javno tužilaštvo i istražni sudija. Radi se na rasvetljavanju okolnosti u vezi ovog požara.

You may also like