U poslednjih 15 meseci devet slučajeva seksualnog nasilja u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru svetske kampanje “16 dana aktivizma proitv nasilja nad ženama” u staropazovačkom Domu zdravlja promovisane su usluge Centra za žrtve seksualnog nasilja koji funkcioniše pri sremskomitrovačkoj Opštoj bolnici.

Vrata Centra za žrtve seksualnog nasilja koji funkcioniše pri Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici za sve devojke i žene iz Srema kojima je bila potrebna pomoć i podrška, od medicinske i pravno savetodavne do terapijske i socijalno – edukativne, bila su otvorena 24 sata dnevno.

Devet slučajeva seksualnog nasilja zabeleženo je poslednjih u 15 meseci na teritoriji Srema, a počinioci su uglavnom bile osobe koje su u srodstvu sa žrtvom: polubrat, brat ili otac.

Centar za žrtve seksualnog nasilja pri mitrovačkoj bolnici, osnovan je u septembru 2017. godine, u okviru projekta “Zaustavi – zaštiti – pomozi” kao snažniji institucionalni odgovor na rodno zasnovano nasilje u AP Vojvodini, koji od 2016. do 2018. godine sprovodi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u partnerstvu sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde.

Projekat je podržan sredstvima povereničkog fonda Ujedinjenih nacija za podršku akcijama eliminisanja nasilja prema ženama.

RTV

Možda Vam se svidi i