Prva žena evropski karate sudija iz Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Ove godine se obeležava 50 godina karatea u Vojvodini. Opština Stara Pazova je jedna od retkih u Sremu koja je pre samo desetak dana iznedrila prvu ženu evropskog sudiju u ovom sportu.
Da nikad nije kasno za ostvarenje svojih ciljeva primer je četrdesetsedmogodišnja Anđelka Šavija iz Nove Pazove koja je pre sedam godina počela da se bavi sudijskim poslom ne sluteći da će od 1. februara ove godine biti u prilici da sudi evropske mečeve. Dobivši licencu evropskog karate sudije, Novopazovčanka se ubraja u retke žene sa ovim zvanjem ne samo u opštini Stara Pazova, već u čitavoj Srbiji.

Anđelka ne zapostavlja ni trenersku karijeru dugu preko 30 godina, pa tako svoje znanje i ljubav prema ovom sportu prenosi na buduće šampione.

Pored toga što se tokom radnog vremena bori za ljudske živote u Urgentnom centru, seća se svojih početaka kada je sa 12 godina počela da trenira u Karate klubu „Front“ i medalja osvojenih na takmičenjima širom bivše Jugoslavije.

Novopazovčanka za cilj ima da u godini karatea u Vojvodini napreduje ka višim sudijskim zvanjima i bude deo Olimpijade koja će se održati 2020. u Tokiju.

Izvor RTV

You may also like