Počela obnova deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče početak radova na deonici Grebenskog puta na Fruškoj gori, od hotela „Norcev“ do raskrsnice sa državnim putem IIA-100. Radove sa 304 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a planirano je oko 9,5 kilometara puta bude obnovljeno do kraja ove godine.

Mirović je posetio da je prošle godine obnovljena deonica puta od Iriškog venca do „Elektrovojvodine“, a da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku radovi i na trasi od Banstola do Sremskih Кarlovaca.

„Ovi radovi su deo programa o kojem smo govorili pre dve godine, i koji predviđa obnovu Grebenskog puta u celoj dužini. Posla ima dosta, jer je Grebenski put dugačak oko 56 kilometara, a pojedine deonice u veoma lošem stanju, jer u njih nije ulagano gotovo pet decenija“, kazao je Mirović i dodao da je već obezbeđena građevinska dozvola da se naredne godine nastavi i sa radovima prema zapadnoj strani Grebenskog puta od Venca do raskrsnice za Letenku i Vrdnik.

Кako je Mirović kazao, obnova Grebenskog puta će dati dodatni potencijal za razvoj turizma na Fruškoj gori, i drugih aktivnosti koje ta planina može da pruži turistima, izletnicima i građanima.

Predsednik Mirović je naveo i da na inicijativu Pokrajinske vlade u toku i drugi radovi na obnovi putne infrastrukture u sremskim opštinama Inđija, Irig, Sremski Кarlovci, zatim na putnom pravcu od Begeča do Bačke Palanke, od Opova do Debeljače i drugo.

You May Also Like