Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče početak radova na deonici Grebenskog puta na Fruškoj gori, od hotela „Norcev“ do raskrsnice sa državnim putem IIA-100. Radove sa 304 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a planirano je oko 9,5 kilometara puta bude obnovljeno do kraja ove godine.

Mirović je posetio da je prošle godine obnovljena deonica puta od Iriškog venca do „Elektrovojvodine“, a da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku radovi i na trasi od Banstola do Sremskih Кarlovaca.

„Ovi radovi su deo programa o kojem smo govorili pre dve godine, i koji predviđa obnovu Grebenskog puta u celoj dužini. Posla ima dosta, jer je Grebenski put dugačak oko 56 kilometara, a pojedine deonice u veoma lošem stanju, jer u njih nije ulagano gotovo pet decenija“, kazao je Mirović i dodao da je već obezbeđena građevinska dozvola da se naredne godine nastavi i sa radovima prema zapadnoj strani Grebenskog puta od Venca do raskrsnice za Letenku i Vrdnik.

Кako je Mirović kazao, obnova Grebenskog puta će dati dodatni potencijal za razvoj turizma na Fruškoj gori, i drugih aktivnosti koje ta planina može da pruži turistima, izletnicima i građanima.

Predsednik Mirović je naveo i da na inicijativu Pokrajinske vlade u toku i drugi radovi na obnovi putne infrastrukture u sremskim opštinama Inđija, Irig, Sremski Кarlovci, zatim na putnom pravcu od Begeča do Bačke Palanke, od Opova do Debeljače i drugo.

Možda Vam se svidi i