Gorenje napušta Srem?

Od strane Ozon
0 komentar

Slovenačka kompanija Gorenje potvrdila je  da će ove godine početi postupak prodaje fabrike Gorenje Tiki u Staroj Pazovi.

Prodaja tog dela poslovanja deo je restrukturiranja poslovanja u skladu sa novim strateškim opredeljenjem fokusiranja na osnovnu delatnost.

Na pitanje da li su tačni navodi lokalnih i regionalnih medija da je kao kupac dela poslovanja Gorenja već viđena kineska kompanija Haier, iz Gorenja poručuju da su te navode već demantovali i da dju dilidžens analize nisu u toku.

Iz Gorenja nisu odgovorili kakve bi promene po pitanju delatnosti ili broja zaposlenih mogle dogoditi kada do prodaje fabrike u Srbiji dođe.

Gorenje podseća da je u skladu sa novim strateškim planom, od početka ove godine Gorenje Grupa organizovana u dve poslovne oblasti: Aparati za domaćinstvo (osnovna delatnost) i Ostale delatnosti (grejni sistemi, kuhinjski nameštaj i kupatila i keramika, ekologija, trgovina i industrijske usluge) i da su stalno u potrazi za novim mogućnostima postupne prodaje delatnosti i društava iz oblasti Ostalih delatnosti, kao i mogućnostima prodaje nepotrebne poslovne imovine.

Paralelno sa tim procesom, Gorenje grupa je i u potrazi za strateškim partnerom zajedno sa konsultantskom kućom Rotšild, koja intenzivno traži mogućeg strateškog partnera u oblasti proizvodnje aparata za domaćinstvo, koji bi ušao u vlasničku strukturu te slovenačke kompanije.

Rok da zainteresovani partneri dostave neobavezujuće ponude je početak marta.

Gorenje je u Srbiji prisutno na tri proizvodne lokacije. U Valjevu je organizovan proizvodni centar za frižidere i zamrzivače, a u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi proizvode se bojleri. Fabrika u Zaječaru proizvodi mašine za pranje i sušenje veša.

novaekonomija.rs

Možda Vam se svidi i