Vučić: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo male Danke

Od strane Ozon
0 komentar

Dve osobe su uhapšene zbog ubistva devojčice Danke Ilić, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Oni su priznali ubistvo.

„S kakvim mi monstrumima imamo posla“, rekao je on danas tokom prenosa iz Palate Srbije gde se održava sednica Vlade Republike Srbije. 

Oni policiju sada vode do mesta gde su bacili telo deteta, istakao je.

Dvojica osumnjičenih da su odgovorni za smrt Danke Ilić, koja je nestala u Banjskom polju, su radnici JKP „Vodovod“ iz Bora S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, piše NIN Prema nezvaničnim saznanjima NIN-a, oni su automobilom usmrtili devojčicu, a potom njeno telo sakrili na divljoj deponiji uz Starobanjski put kod Bora.

„S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario pešaka, dvogodišnju devojčicu, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D. D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila i odvezli se do divlje deponije gde su telo ostavili sa desne strane puta“, kažu izvori iz istrage.

S.J. se na teret stavlja da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13.52 časova, sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

„S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je“, navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“, a potraga za nestalim detetom trajala je danima.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar