FOTO: Policajci s automatskim oružjem u tržnim centrima

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je pojačano prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i pojačanu kontrolu širom zemlje, nakon nedavnog napada u Moskvi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je pojačano obezbeđenje u svim tržnim centrima, na trgovima i drugim prometnim mestima širom Srbije. „Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima mere pojačanog obezbeđenja tržnih centara, trgova i drugih prometnih mesta u svim delovima Srbije, kako bi građanima osiguralo zaštitu i bezbednost i ulilo im osećaj sigurnosti“, navodi MUP.

Kao odgovor na predsednikovu najavu, može se primetiti značajno povećano prisustvo policijskih snaga u tržnim centrima širom Novog Sada i Beograda. Fotografije koje su objavljene na Instagram profilu 192_rs svedoče o jasnom rasporedu i vidljivom prisustvu jakih policijskih snaga.

Ovaj korak predstavlja preventivnu meru i odgovor na događaje koji su se nedavno odigrali u Moskvi. Saopšteno je da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić u Beogradu obišao policajce koji su raspoređeni ispred najvećeg tržnog centra u Srbiji.

Možda Vam se svidi i