Vučić najavio vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. Najavio i pomoć za korisnike socijalne pomoći i dodatno povećanje plata u javnom sektoru

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da će sledeće nedelje raspisati vanredne parlamentarne izbore, planirane za 17. decembar, u Dnevniku RTS-a.

„Ja ću sledeće nedelje raspisati parlamentarne izbore na obrazloženi predlog Vlade Srbije“, izjavio je predsednik Vučić.

Osim parlamentarnih izbora, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić će raspisati lokalne izbore u više od 60 jedinica lokalne samouprave. To će biti deo šireg izbornog procesa koji će se završiti 17. decembra. Vučić je istakao da je primetio kako se političke debate među političarima već intenzivno razvijaju uoči izbora.

Predsednik je takođe najavio pomoć za korisnike socijalne pomoći i dodatno povećanje plata u javnom sektoru. Penzioneri će, kako je naveo, već u narednim danima primiti povećanje penzija od 5,5 posto, uz jednokratnu pomoć od 20.000 dinara. Posebna pažnja će biti posvećena siromašnim penzionerima kako bi im se dodatno pomoglo. Dodatno, od 1. januara sledeće godine, minimalac će porasti na više od 47.000 dinara, uz obećanje da će plate u javnom sektoru biti značajno povećane.

U sklopu socijalnih reformi, korisnicima socijalne pomoći će biti pružena veća pomoć do kraja godine kako bi se osiguralo da oni koji žive u teškim uslovima dobiju adekvatnu podršku. Vučić je najavio da će se truditi da se broj korisnika socijalne pomoći smanji u budućnosti tako da što više ljudi može da pronađe zaposlenje i ima redovne prihode.

Sve ove mere i reforme se sprovode kako bi se poboljšao standard građana Srbije, a predsednik Vučić se obavezao da će nastaviti raditi na ekonomskom razvoju i socijalnoj pravdi u zemlji.

Možda Vam se svidi i