VIDEO. FOTO: Presečen lanac kriminalnih aktivnosti u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Policija u Beogradu i Kraljevu uhapsila je pet osoba za koje se sumnja da su članovi dve organizovane kriminalne grupe, ogranka „kavačkog klana“.

FOTO: Uhapšeno pet članova dela kavačkog klana, "presečen lanac kriminalnih aktivnosti u Srbiji"

Foto: MUP

Tom prilikom je zaplenjeno više kilograma marihuane, heroina, kokaina, kao i oko 2.000 MDMA tableta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP je, u saradnji sa Evropolom, Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog sumnje da je izvršeno više krivičnih dela, među kojima su i teško ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti, proizvodnja i prodaja droge, uhapsila B.D. (29), A.Č. (29), D.R. (27), D.T. (34) i P. P. (27), dok će krivična prijava biti podneta i protiv još 11 osoba.

Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra 2022, kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe „vračarci“ i njima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Policija je osim droge, prilikom pretresa 80 lokacija na području Kraljeva i Kruševca, zaplenila i automatske puške, bombe, pištolje, municiju, više luksuznih automobila i novac, a u toj regionalnoj akciji, privedeno je više od 65 osoba.

Foto MUP

Zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić naveo je u saopštenju da je tim akcijama „presečen još jedan lanac kriminalnih aktivnosti na prostoru Srbije“.

„MUP nastavlja još intenzivnije beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala, protiv onih koji pokušavaju da ugroze bezbednost naše države i njenih građana. Nećemo dozvoliti da našim ulicama vladaju kriminal, oružje i narkotici“, rekao je Gašić.

Možda Vam se svidi i