Uhapšeni zbog organizovanja lažne nagradne igre putem lažne stranice Narodne banke Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Policija je uhapsila troje osumnjičenih građana iz Beograda – S.L. (29), N.V. (32) i B.M. (22), zbog sumnje da su organizovali prevarantsku nagradnu igru putem lažne stranice Narodne banke Srbije (NBS). Ova grupa je pod sumnjom da je prevarila više građana, prikupivši od njih više od 20 miliona dinara.

Sumnja se da su osumnjičeni koristili društvene mreže, konkretno Fejsbuk, kako bi organizovali lažnu nagradnu igru putem falsifikovane stranice Narodne banke Srbije, prezentujući je uz zloupotrebu logotipa ove institucije.

Građani koji su učestvovali u ovoj lažnoj nagradnoj igri bili su podstaknuti da dostave podatke sa platnih kartica u nadi da će, učestvujući, imati priliku da udvostruče novac koji se nalazi na njihovim platnim računima.

Međutim, umesto stvarne nagrade ili dupliranja sredstava, kako se sumnja, osumnjičeni su koristili prikupljene podatke o platnim karticama kako bi prebacili novac sa tih računa na naloge za onlajn klađenje, nakon čega su isti podizali.

Policija sumnja da su na ovaj način prevarili više građana, pri čemu je iznos prevare premašio cifru od 20 miliona dinara.

Osumnjičeni se terete za više krivičnih dela, uključujući neovlašćenu upotrebu tuđeg poslovnog imena i oznaka robe ili usluga, prevaru, falsifikovanje i zloupotrebu platnih kartica.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu radi daljeg postupka.

Možda Vam se svidi i