Uhapšena kriminalna grupa zbog proizvodnje Marihuane u Austriji, Srbiji i BiH

Od strane Ozon
0 komentar

Sedam osoba je uhapšeno pod sumnjom da su bili umešani u neovlašćenu proizvodnju i distribuciju opojnih droga, a hapšenje je rezultat višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog na teritoriji Srbije. Akciju su izvršili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Osobe koje su uhapšene su identifikovane kao: I.S, N. Z, A. D, G.Č, R.D, S.D. i M.R, dok jedan osumnjičeni nije pronađen na svojoj prijavljenoj adresi.

Organizator ove kriminalne grupe, I.S., planirao je i sprovodio neovlašćenu proizvodnju marihuane u različitim građevinskim objektima, odnosno laboratorijama, lociranim na teritorijama Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Aktivnosti grupe od sredine 2021. godine do danas bile su usmerene na ilegalnu proizvodnju ove opojne supstance.

U trenutku saopštenja, u toku su pretresi na nekoliko lokacija u Srbiji. U Subotici, na primer, pronađeno je oko 500 biljaka kanabisa u različitim fazama rasta, u jednoj od laboratorija.

Policija će u zakonskom roku podneti krivične prijave protiv osumnjičenih i dopremiće ih u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, gde će biti podvrgnuti ispitivanju u vezi sa ovim slučajem.

Možda Vam se svidi i