Za sedam dana više od 20.000 saobraćajnih prekršaja: Njih 650 vozilo pijano, a 50 drogirano

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom prošle nedelje otkriven je 20.181 saobraćani prekršaj u pojačanoj kontroli Uprave saobraćajne policije na putevima Srbije.

Iz saobraćaja je isključeno 647 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, ističe za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

„U nedelju, 20. novembra bio je Dan žrtava stradalih u saobraćajnim nesrećama. Upravo to treba da bude apel da svi zajedno učestvujemo u bezbednosti saobraćaja i da na taj način doprinesemo višem nivou saobraćajne bezbednosti“, rekao je Belencan.

Kaže da je tokom prethodne nedelje otkriveno više od 20.000 prekršaja. „Više od 650 vozača je zatečeno da upravlja pod dejstvom alkohola, samim tim vozači su isključeni iz saobraćaja. Zatim ne treba zanemariti činjenicu da je 50 vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, rekao je Belencan. 

Kako je naveo, saobraćajna policija ne vrši kontrolu zato što su slave, već radi svoje redovne poslove. „Dominantan faktor saobraćajnih nezgoda je pre svega čovek, zatim put, vozilo i okruženje. Sada je period kada je potrebno izvršiti promenu zimskih guma. Zakonska obaveza je stupila mnogo ranije, međutim zbog ovakvih uslova zimska guma ima bolje prianjanje od letnjih. Letnja već na sedam stepeni gubi svojstvo“, rekao je Belencan.

Možda Vam se svidi i