Biće izgrađeno 58 pružnih prelaza. Izgradnja i prelaza preko pruge na pravcima Ruma – Šabac

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za projektovanje i izgradnju 58 pružnih prelaza u Srbiji, koji je podeljen u dve partije.

Tender je otvoren do 11. januara sledeće godine, a procenjuje se da bi posao mogao da počne u februaru i da maksimalno traje 18 meseci.

Prva partija obuhvata 36 prelaza na 10 železničkih pravaca, dok druga obuhvata 22 prelaza na prugama Beograd – Resnik – Požega – Vrbnica -državna granica i Beograd – Mladenovac – Lapovo – Niš – Preševo – državna granica – (Tabanovce).

U okviru prve partije traži se projektovanje i izgradnja 36 prelaza preko pruge na pravcima Ruma – Šabac – ukrštanje Donja Borina – državna granica – (Zvornik-Novi), Beograd centar – Pančevo glavna – Vršac – državna granica – (Stamora Moravita), Subotica – Bogojevo – državna granica – (Erdut) i Vrbas – Sombor. 

U okviru ove partije planirana je izgradnja prelaza i na pravcima Lapovo – Kraljevo – Lesak – Kosovo Polje – Đeneral Janković – državna granica – (Volkovo), Stalać – Kraljevo – Požega, Crveni krst – Zaječar – luka Prahovo, Beograd – Mladenovac – Lapovo – Niš – Preševo – državna granica – (Tabanovce), Pančevo glavna – Zrenjanin – Kikinda – državna granica – (Jimbolia) i Beograd – Resnik – Požega – Vrbnica – državna granica. 

Cilj je, navodi se u tenderu, povećanje bezbednosti na ukrštanjima pruga i puteva, a nabavka za koju nije navedena procenjena vrednost finansira se iz kredita Svetske banke, u okviru projekta olakšavanja trgovine i transporta na Zapadnom Balkanu. 

Ministarstvo je raspisalo i tender za usluge tehničke kontrole i nadzora projekata za unapređenje železničkih putnih prelaza u Srbiji.

eKapija

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar