SNIMAK HAPŠENJA MEDICINSKIH SESTARA IZ PEĆI! Tukle baku u staračkom domu

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon stravičnog snimka iživljavanja dve radnice u Domu za stare u Peći, isplivali su snimci hapšenja sestara.

Skandal koji je viđen u centru za stara lica “Orenda” u Peći i dalje se komentariše u zemlji i šire. Policija na Kosovu uhapsila je danas tri medicinske sestre osumnjičene za zlostavljanje štićenice u jednom domu za stare u Peći. 

Podsetimo, Minira Nura, bila je žrtva brutalnog i nehumanog napada u domu za stare, a u središtu skandala bila je medicinska sestra Aurona Pelaj koja ju je držala za ruke i udarila. Medicinskim sestrama je određeno zadržavanje od 48 sati, a na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja.

Na snimku se vide kako ih pognute glave policija prebacuje u zatvor u Lipljanu. Radnice u Domu za stare u Peći, podsetimo, uhapšene su zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom, a snimak na kome se vidi kako uz osmehe tuku baku izazvao je oštre reakcije širom regona. Miniru, koja inače boluje od Alchajmera, danas je ćerka odvela iz doma za stare u kom je doživela nasilje.

SNIMAK https://www.instagram.com/reel/CkgdV58opnd/?utm_source=ig_web_copy_link

Žaneta Nura je navela da je primetila znake nasilja na licu majke, ali da nije mogla da poveruje da to potiče od zaposlenih. „Videla sam tragove nasilja na licu, ali nisam mogla da poverujem da bi u takvom domu to moglo da dođe od radnika. Automatski sam izvukla majku odatle, sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima„, izjavila je Nura.

U međuvremenu se oglasio i portparol policije za region Peć Fadil Gaši koji je rekao da se napad dogodio pre pet dana (29. oktobra).„Uhapšene su tri osobe iz tog Centra, a slučaj se dogodio 29. oktobra. Jedna osoba se tereti za krivično delo ‘napad’, druga za ‘pomaganje u izvršenju napada’, a treća za ‘neovlašćeno snimanje'“, rekao je Gaši za Klankosova.tv.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik