RZS: U oktobru manje izdatih građevinskih dozvola u odnosu na isti period prošle godine

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Ozon Media. Broj izdatih građevinskih dozvola u oktobru je iznosio 2.989 i manji je za 22,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Od ukupnog broja dozvola izdatih u oktobru 84,8 odsto dozvola odnosi se na zgrade, a 15,2 odsto na ostale građevine.

Ako se posmatraju samo zgrade, 84,9 odsto dozvola izdato je za stambene, a 15,1 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (76,2 odsto), prema podacima RZS.

Prema dozvolama izdatim u oktobru 2022. u Srbiji, prijavljena je izgradnja 2.948 stanova, s prosečnom površinom od 74,1 kvadrata.

Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama 12,8 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 147 kvadrata, a 86 kvadrata stanova biće građeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 61,9 m².

I u Sremskoj oblasti je opao broj izdatih građevinskih dozvola u odnosu na isti period prethodne godine. Predviđena vrednost radova novogradnje u oktobru 2022. iznosi 90,7 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

Možda Vam se svidi i