Objavljen rezultat Đokovićevog PCR testa

Od strane Ozon
0 komentar

Iz dokumentacije sa suđenja u Melburnu se vidi da je Novak Đoković 16. decembra testiran na kovid i dobio pozitivan rezultat.

Pošto je suđenje završeno, australijski sud je objavio sva dokumenta, između ostalog i potvrdu o testiranju Novaka Đokovića koju je izdala zdrastvena ustanova u Srbiji.

Iz dokumenta se vidi da se testirao PCR metodom 16. decembra u 13:05 časova, a da je pozitivan rezultat dobio istog dana u 20:19 časova.

Uzorkovanje je urađeno od strane labaratorije Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Dokument je na srpskom i engleskom jeziku, a izdaje ga Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ svim građanima Srbije koji su se vakcinisali, testirali i slično.

Inače i sam Ðoković rekao je na saslušanju u Sudu Australije da nije vakcinisan i da je dva puta preležao kovid.

Gardijan prenosi transkript razgovora Ðokovića sa službenikom na granici prilikom ulaska u Australiju, gde je Ðoković upitan koji su bili njegovi razlozi da doputuje u Australiju, na šta je odgovorio da je on profesionalni teniser i da je isključivo došao da igra na Australijan openu.

„Nisam vakcinisan. Kovid sam imao dva puta, u junu 2020. godine i nedavno sam imao kovid. Bio sam pozitivan 16. decembra 2021“, rekao je Ðoković, piše Gardijan.

Podsetimo da je pre dva dana objavljeno da je u žalbi advokata navedeno da je Novak Đoković testiran 16. decembra i da je bio pozitivan na kovid. Ovo do sada nije bilo poznato i pokrenula se rasprava o tome da li se srpski teniser zaražen kretao među ljudima.

Mediju su podsetili da je 16. decembra bio na prijemu u Pošti Srbije gde je predstavljena poštanska markica sa njegovim likom, zatim da je imao predavanje njegove fondacije, da je potom 17. decembra delio pehare i nagrade deci u okviru Teniskog saveza, dok se 18. decembra fotografisao za jedan francuski časopis, i tako dalje.

Novak Đoković je dobio slučaj pred saveznim sudom, što znači da mora odmah da bude pušten iz imigracionog pritvora u Melburnu.

Advokati koji zastupaju ugroženu tenisku zvezdu otkrili su u subotu uveče da je bio pozitivan na COVID-19 16.

On je iskoristio tu prethodnu infekciju da tvrdi da bi trebalo da bude izuzet od australijskog zahteva za putovanje vakcinom, čak i kada je datum presecanja zahteva za izuzeće bio skoro nedelju dana pre nego što je bio pozitivan na testu.

Zahtev za izuzeće je kasnio, a Ministarstvo zdravlja kaže da prethodna infekcija ne pruža razumne osnove za izuzeće – ali mu je vlada ipak odobrila privremenu vizu 30. decembra. 

Za Novu godinu, Odeljenje za unutrašnje poslove je takođe jasno oglašalo da je Đoković ispunio sve uslove za putovanja – pre nego što su mu naglo otkazali vizu po dolasku.

Tada, kako se tvrdi, vladini zvaničnici nisu dali Đokoviću adekvatnu šansu da se oglašava sa svojim advokatima, niti da se odmori posle 25 sati putovanja.

Mnogi komentatori izneli su svoje mišljenje o situaciji u poslednjih nekoliko dana.

Britanski TV voditelj Piers Morgan rekao je da svetski broj 1 „ima pravo da ne bude vakcinisan, a Australija ima pravo da ga izbaci zbog podnošenja nepouzdanog zahteva za vizu“.

Juče je blagajnik iz senke Džim Čalmers rekao za 6 Njuz da ako Đoković „ne poštuje pravila & propise, ne bi trebalo da bude ovde.

„Ne bi trebalo da postoji jedan niz pravila za poznatu ličnost, a drugi niz pravila za sve ostale.“

Današnja presuda takođe omogućava teniskoj zvezdi da igra na predstojećem Australijan openu, a sada mu je poništeno ukidanje vize.

6newsau

Vlasti hoće da ga deportuju: Prete Novaku novim hapšenjem?!

Euforija je kratko trajala. Ni puna dva sata nakon što je objavljeno da je sud odlučio da poništi odluku vlasti da Novaku Đokoviću ukine vizu i pride mu plati sve troškove, lokalni političari opet prete.

Novak POBEDIO Vladu Australije na sudu!

Prema nezvaničnim informacijama iz Melburna, policija je opsela kancelarije Novakovih advokata tražeći da on odmah bude deportovan iz zemlje ili da rizikuje da opet ide u zatvor, piše Mocart sport.

Tu informaciju je potvrdio je Đorđe Đoković, Novakov brat.

  • Besana noć za čitavu familiju, teški momenti za nas. Novak je pokazao da je istrajan i veruje u sebe i svoja viđanja i ideale. Izborio se za ceo svet, sa druge strane imamo australijski sistem, sudija je doneo pravu odluku na osnovu činjenica i nije postojao razlog za drugom sudskom odlukom, ali dobijamo informacije da je ministar unutrašnjih poslova iznad suda. Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, narod Australije je nesrećan, zaključani su od početka pandemije i definitivno je politika, sve vreme je to – rekao je Đorđe Đoković za TV Prva i dodao:
  • Ono što mi možemo jeste da se svi angažujemo i po društvenim mrežama pustimo ovu vest – Novaka opet hoće da zarobe i zatvore. To je poslednja informacija, trenutno se konsultujemo sa PR službama o sledećim koracima. On je sada sa advokatima u prostorijama gde su bili tokom suđenja i trenutno gleda i razmišlja o opcijama.

Suštinski to znači da je nadležni ministar Aleks Hok posegao za članom 113C Zakona o migraciji opet Novaku oduzeo vizu.

Za one koji se pitaju zašto bi to uradio kad je Sud upravo odlučio da je Australija kriva za ovo petodnevno zatvaranje Đokovića jer mu nije dala vremena da reaguje pre no što mu je otkazala vizu, treba istaći da je on dobio prvi spor zbog toga što lokalne vlasti nisu ispoštovale te procedure. U dublju analizu dokumentacije koja mu je donela lekarsko izuzeće, pa i vizu, nije se ni ulazilo.

NIJE GOTOVO Noletova sudbina u rukama ovog čoveka

Uostalom, po Zakonu o migraciji ministar Aleks Hok čak ni ne mora da juri dokaze, jer je oduzimanje vize njegovo diskreciono pravo. Takav je prosto australijski zakon. Nema fer suđenja u ovom konkretnom slučaju. A ako Đoković bude i deportovan, to će značiti da naredne tri godine neće moći da uđu u Australiju.

Kako bilo, ministar Hok može da zatraži novo oduzimanje vize po tri osnova po članu 113C zakona o Migraciji. Da proceni da je vlasnik vize pretnja po javno zdravlje (jer je nevakcinisan na koronu). Da proceni da je u interesu javnosti da mu se oduzme viza. Ili da samo proceni da vlasnik vize nije ni trebalo da je dobije ili da ju je dobio pod uslovima koji su se u međuvremenu izmenili… I još jednom, u ovakvim situacijama ne važe principi o pravednom suđenju, jednostavno,pravo je ministra da sam seče.

Očigledno da advokat Kristofer Tran nije slučajno tokom suđenja rekao da bi slučaj novog poništavanja vize značio da su „ulozi skočili, ne opali“, što se protumačilo kao otvorena pretnja. Australijski političari su na žestokom udaru i naroda i opozicije. Od ranije ih optužuju da se užasno nose sa pandemijom, sada još ovo…

Izvor: Mocartsport

Možda Vam se svidi i