Bajatović: Gas poskupljuje 11 odsto od 1. januara

Od strane Ozon
0 komentar

Vršilac dužnosti direktora „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da bi po računici tog preduzeća gas trebalo da poskupi 11 odsto i to od 1. januara.

“Prema internoj računici Srbijagasa taj energent bi u Srbiji trebalo da poskupi 11 odsto i to bi važilo od 1. januara 2023. godine. To će i dalje biti skoro najniža cena u Evropi koju bi i dalje subvencionisala država“, rekao je Bajatović za Hepi.

Dodao je da je to poskupljenje potrebno da bi Srbijagas bio likvidan i da bi mogao da dobija kredite, a neophodno je i zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom koji će tražiti poskupljenje i gasa i struje.

Bajatović je rekao da povećanje cena struje i gasa neće biti veliko, već tako da i onaj ko ima minimalnu zaradu može platiti taj račun i račun za komunalije. 

Zalihe gasa koje su do sada obezbeđene u skladištima su, prema njegovim rečima, plaćene zahvaljujući likvidnosti budžeta. Srbija je, kako je rekao, obezbedila još dve milijarde kubika gasa od Rusije po naftnoj formuli, a 1,2 milijarde iz drugih izvora.

Izvor Beta, Hepi

Možda Vam se svidi i