Referendum: Određen izgled glasačkih listića, naknade opštinskim i gradskim izbornim komisijama …

Od strane Ozon
0 komentar

Republička izborna komisija utvrdila je izgled glasačkih listića za referendum o ustavnim promenama 16. januara 2022. kao i naknade za sprovođenje referenduma.

Na sednici RIK usvojena je odluka o obliku i izgledu glasačkog listića koji će imati varijante na srpskom i još četiri jezika.

Takođe, RIK je odredio naknade opštinskim i gradskim izbornim komisijama za rad na poslovima za sprovođenje referenduma.  Kako je navedeno u odluci, opština koja broji do 30.000 glasača dobija naknadu od 480.000 dinara, a grad sa 300.000 glasača dobija ukupno 1,44 miliona dinara za sprovođenje referenduma.

Načelnici opština i gradova za rad na sprovođenju republičkog referenduma dobiće naknadu od 30.000 dinara, odluka je RIK. Za članstvo u glasačkim odborima predsednici i zamenici predsednika imaće naknadu 2.500 dinara, a članovi i zamenici članova odbora po 2.000 dinara. Utvrđene su i devizne naknade za odbore u inostranstvu od po 20, odnosno 25 evra. Članovi RIK usvojili su i odluke za javne nabavke za glasačke kutije, sprejeve za prst i skenere za evidenciju glasanja.

Možda Vam se svidi i