Referendum: Određen izgled glasačkih listića, naknade opštinskim i gradskim izbornim komisijama …

Od strane Ozon
0 komentar

Republička izborna komisija utvrdila je izgled glasačkih listića za referendum o ustavnim promenama 16. januara 2022. kao i naknade za sprovođenje referenduma.

Na sednici RIK usvojena je odluka o obliku i izgledu glasačkog listića koji će imati varijante na srpskom i još četiri jezika.

Takođe, RIK je odredio naknade opštinskim i gradskim izbornim komisijama za rad na poslovima za sprovođenje referenduma.  Kako je navedeno u odluci, opština koja broji do 30.000 glasača dobija naknadu od 480.000 dinara, a grad sa 300.000 glasača dobija ukupno 1,44 miliona dinara za sprovođenje referenduma.

Načelnici opština i gradova za rad na sprovođenju republičkog referenduma dobiće naknadu od 30.000 dinara, odluka je RIK. Za članstvo u glasačkim odborima predsednici i zamenici predsednika imaće naknadu 2.500 dinara, a članovi i zamenici članova odbora po 2.000 dinara. Utvrđene su i devizne naknade za odbore u inostranstvu od po 20, odnosno 25 evra. Članovi RIK usvojili su i odluke za javne nabavke za glasačke kutije, sprejeve za prst i skenere za evidenciju glasanja.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik