Danas Skupština Srbije: Na dnevnom redu zakoni iz oblasti obrazovanja, kulture, medija i finansija

Od strane Ozon
0 komentar

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu sednicu sa sedamnaest tačaka dnevnog reda.

Među njima su zakoni iz oblasti obrazovanja, kulture, medija i finansija. Razmatraće se i Predlog zakona o inovacionoj delatnosti, kako bi se otklonili nedostaci trogodišnje primene dosadašnjeg zakona i kako bi se uskladio sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

Na dnevnom redu su i Predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o prosvetnoj inspekciji, o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, o srednjem obrazovanju i vaspitanju i o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Pred poslanicima će se naći novi Predlog zakona o tržištu kapitala, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom fakturisanju.

Biće reči o izmeni i dopuni Zakona o utvrđivanju druge garantne šeme kao mera dodatne podrške privredi usled produženog negativnog uticaja pandemije bolesti kovid-19 kao i o izmenama i dopuni Zakona o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o kulturnom nasleđu, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima i potvrđivanje Sporazuma između Srbije i Evropske unije o učešću Srbije u programu Kreativna Evropa (2021-2027).

Trebalo bi da bude potvrđen Okvirni sporazum o zajmu od Banke za razvoj Saveta Evrope za projekat Univerzitetska infrastruktura, kao i zajam za Projekat izgradnje državnog puta Loznica – Valjevo – Lazarevac, deonica Iverak – Lajkovac.

Na kraju, poslanici bi trebalo da glasaju o listi kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Vreme za novogodišnje čestitke! Čestitajte i Vi na stranici Ozon media! U ovom prazničnom mesecu puni smo dobrih osećaja, želja i poruka. Kako želimo svojim najbližima sve najbolje, tako ne treba da  zaboravimo i naše poslovne partnere, kupce… građane. Nova godina i Božić idealno su vreme da se zahvalimo našim poslovnim partnerima na saradnji, ukazanom poverenju i da im poželimo puno uspeha u radu.

Info redakcija@ozon.rs ili telefonom: 064 659 57 66

Možda Vam se svidi i