Zamensko putovanje ili povrat novca

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vlada Republike Srbije donela je uredbu o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije relizovano usled bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS – CoV-2.

Ovom uredbom se uređuje poseban način i uslovi pod kojima se može dati ponuda za korišćenje zamenskog putovanja.

Organizator turističkog putovanja može putniku da ponudi zamensko putovanje za nerealizovano turističko putovanje koje je u celosti ili delimično uplaćeno zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, a koje je otkazano ili nerealizovano u periodu vanrednog stanja ili kasnije usled okolnosti koje su prouzrokovane bolešću COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Zamensko putovanje je novo turističko putovanje, kojim se zamenjuje nerealizovano turističko putovanje, koje je u celosti ili delimično uplaćeno od strane putnika, koje se realizuje na istoj ili drugoj destinaciji i čija vrednost nije niža od prodajne cene ili iznosa koji je putnik uplatio za nerealizovano putovanje.

Ukoliko se zamensko putovanje realizuje na drugoj destinaciji, pre zaključenja novog ugovora o organizovanju putovanja organizator putovanja, odnosno posrednik u prodaji turističkog putovanja, pribavlja pisanu saglasnost putnika.

Zamensko putovanje može da iskoristi u periodu od jedne godine od dana uručenja ponude, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazao zamensko putovanje, organizator putovanja je dužan da izvrši povraćaj uplaćenih sredstava.

Uredbu u celosti možete pročutati OVDE.

You may also like