Vučić položio venac u Spomen parku Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

U Sremskoj Mitrovici 26. aprila je obeležen Dan sećanja na žrtve genocida.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je venac u Spomen parku Sremska Mitrovica.

Predsednik Srbije Vučić rekao je da svake godine Srbija i RS pokazuju jedinstvo prisećajući se „velikih žrtava našeg naroda, ogromnog stradanja i pokazujući smer kojim naš narod jedino može da ide ka drugačijoj budućnosti“.

„Nikada ne smemo i nećemo zaboraviti nijedan logor, nijednu grobnicu, nijedan zločin, onih koji su vodili politiku istrebljenja srpskog naroda“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Dan sećanja danas obeležavaju Srbija i Republika Srpska i sa jedne i sa druge strane Drine „poštujući BiH u kojoj se nalazi RS, znajući da pripadamo istom narodu, sa istim pravoslavnim krstom“.

Vučić je rekao i da je Srbija danas snaga koja promoviše mir i saradnju i da se to desilo kada je, kako je rekao, prestala da ćuti o sopstvenoj istoriji i da se dodvorava.
Vučić je podsetio da je u Sremskoj Mitrovici tokom ofanzive ustaško domobranskih snaga u koordinaciji sa nemačkim snagama 1942.godine NDH je istovremeno sprovela akciju hvatanja stanovništva po šumama Fruške gore i selima Srema, dovodeći ih mitrovičku kaznionu, gde su maltretirani i gde su nad njima vršeni zločini.

Ovogodišnji događaj organizovan je u skladu sa merama koje se preduzimaju za sprečavanje širenja korona virusa.

You may also like