Vlada: Policijski čas za Prvi maj, produžena šetnja za penzionere

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru, saopšteno je danas. Istovremeno, u kabinetu premijerke Ane Brnabić za Nova.rs kažu da odluka o otvaranju vrtića još nije doneta, o tome će se, kažu, raspravljati narednih dana u okviru Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa.

Vlada je donela i odluku o produžetku dozvoljene šetnje za građane starije od 65 godina.

Građani stariji od 65 godina, moći će, počevši od ponedeljka, 26. aprila, svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Iz Vlade Srbije i kabineta premijerke Brnabić poručuju da još nema zvanične i konačne odluke o otvaranju vrtića, ali dodaju da će to biti jedna od tema za Krizni štab narednih dana. Ističu da će o tome morati intenzivno da se razmišlja zbog sve većeg broja roditelja koji se vraćaju na posao.

Iz  VLade Srbije podsećaju i na izjavu epidemiologa Predraga Kona, koja ukazuje na dalji redosled mera.

“Biće nužno da se vrtići otvaraju, jer i dalje moramo da čuvamo bake i deke za koje još nije preporučeno da čuvaju svoje unuke. U nekom početku biće preporučeno da ti vrtići ne budu gusto smešteni, biće preduzete posebne mere”, naglasio je Kon gostujući na TV Pink.

You may also like