Novine za vozače

Od strane Ozon
1 komentar

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 01. januara 2020. godine, odnosno danas.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Inače, zamena registarskih tablica košta oko 4.000 dinara.

Dozvole sa neograničenim rokom važnosti

Od 1. januara se izdavaju i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Preporučuje se vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene.

blic.rs

Možda Vam se svidi i

1 komentar

lojalni gradjanin 12.02.2020. - 10:57 pm

i moja preporuka kao gradjanina da gradski prevoz dobije subvencije u elektricna vozila ali i sve domace rent a car agencije (unirent, peca rent a car, rent a car menadzer, panauto, mms auto, boracar) jer i vozila za rent a car zagadjuju vazduh a kada bi bilo vise elektricnih i zagadjenje bi bilo manje.. novine za vozace bi bile da moraju da predju na elektricna vozila cisto da se malo uplase

Komentari su zatvoreni.