Nakon mesec dana borbe sa koronom preminuo doktor iz UKC RS

Od strane Ozon
0 komentar

Nakon mesec dana borbe sa novim virusom korona dana je preminuo lekar dr Dragan Vojvodić, specijalista interne medicine, supspecijalista nefrolog, obavestio je UKC RS.

– Lekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog lekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr Vojvodić bio je čovek bez zadrške, odan svojoj profesiji i lečenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu – saopšteno je iz UKC RS, piše Srpskainfo.

Svoju predanost pacijentima i lekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi korona virus, ističu iz ustanove.

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik.

Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti UKC RS, u Odeljenju nefrologije.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja – Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banjaluka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine RS. Kao lekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

Doktor Vojvodić ima suprugu i dvoje dece.

Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog lekara upućuje iskreno saučešće.

Možda Vam se svidi i