Kreće izgradnja Fruškogorskog koridora vrednog 606 miliona evra

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće potpisivanju Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma koja je poznatija kao „Fruškogorski koridor“.

Vučić se prethodno u zgradi Predsedništva sastao sa predstavnicima kompanije „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC) koja će graditi kapitalnu saobraćajnicu.

Vrednost ugovora potpisanog sa CRBC je 606 miliona evra.

Ovako će izgledati nova brza saobraćajnica u Srbiji

Fruškogorski koridor će zvanično biti brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada dužine od 47,7 kilometara, a spojiće auto-puteve ka Šidu i Subotici.

Vlada Srbije je polovinom septembra odobrila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora u okviru kojeg će biti izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara koji će inače biti najduži tunel u Srbiji. Takođe, biće izgrađen most preko Dunava dužine 1,8 kilometara.

Fruškorogski koridor će imati četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan auto-put, već kao brza saobraćajnica.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je važna jer se nadovezuje na pravac Ruma – Šabac-Loznica.

Fruškogorski koridor povezaće tri opštine: Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.

(Kurir.rs)

You may also like