Fakulteti počinju sa radom 15. maja, onlajn nastava do kraja meseca

Od strane Ozon
0 komentar

Visokoškolske ustanove će početi da rade od 15. maja 2020. godine kako bi se pripremile za nastavak akademske godine, ali će se nastava do kraja ovog meseca obavljati onlajn, kao i tokom vanrednog stanja, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Fakulteti, akademije strukovnih studija i visoke škole imaju obavezu da, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, poštuju sve preventivne mere, kao i da obaveze studenata organizuju tako da oni budu u minimalnom broju prisutni na visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbedilo održavanje socijalne distance.

„Na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim) biće neophodno održavanje praktičnih ili laboratorijskih vežbi, čiju će dinamiku definisati sama visokoškolska ustanova“, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo dnavodi da su svi studentski domovi dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama vezano za COVID-19.

Ispitni rokovi, počev od aprilskog, biće održani uz sve mere zaštite, a Ministarstvo prosvete obezbedilo je sredstva zaštite za sve visokoškolske ustanove i studentske domove.

Oko svih mera i preporuja, predstavnici Ministarstva prosvete konsultovali su se sa relevantnim studentskim organizacijam, poput KONUS-a, KASSS-a, SKONUS-a i SKASSS-a, zaključuje se u saopštenju.

novaekonomija.rs

Možda Vam se svidi i