Evo ko i zašto neće dobiti 100 evra iako se prijavio i punoletan je

Od strane Ozon
2 komentari

Svi građani koji se prijave do 5. juna dobiće 100 evra državne pomoći.

Međutim, šta ako vam je istekla lična karta?

Premijerka Srbije je istakla da je za sve građane važno da imaju važeću ličnu kartu.

„Ako im je istekla tokom kovid krize automtski se produžava, ako je pre toga onda je to već lična odgovornost građana prema državi. Mi smo čak uveli na sajtu E-uprave podsetnik za građane da im je istekla lična karta ili drugi dokument“, precizirala je ona, prenosi Kurir.

„Koliko god neki kritkovali političku odluku koju je doneo privredni krizni štab – jedna od direktnih mera odnosno uplata 100 evra, čini mi se da su građani uniformno rekli da je fantastična mera koja im daje optimizam da ćemo da prebrodimo bolje nego većina zemalja krizu zbog Kovida 10“, rekla je premijerka Srbije.

Ona je izjavila da joj je drago što se prijavio veliki broj građana i istakla da će se to sve vratiti našoj privredi.

Kurir/Blic

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Stefan Mirkovic 26.05.2020. - 8:22 pm

Odgovornost gradjana prema drzavi ako mu je istekla licna karta? Ako je gradjanin na evidenciji nacionalne sluzbe za zaposljavanje i istekne mu licna karta a onda oni nece da ga prijave na redovno javljanje, cija je to odgovornost? Ko ce toj istoj osobi platiti bar garsonjeru i hranu? Cija to odgovornost? Lepo premijerka isprozivala gradjane za odgovornost prema drzavi ali nije rekla za odgovornost drzave prema gradjanima.

Milos 27.05.2020. - 8:59 pm

Istekla mi je licna karta

Komentari su zatvoreni.