Vlada obećala povišice u predškolstvu

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije donela je odluku da zaposlenima u predškolskim ustanovama obezbedi dodatno povećanje plata za dva odsto, što je jedan od zahteva reprezentativnih sindikata predškolaca koji su za sutra, 11. april, najavili protest u Beogradu.

Iz Vlade su poručili da zaposleni u predškolstvu povećanje mogu da očekuju od 1. maja, pošto bi retroaktivno isplaćivanje povišice bilo neustavno.

Kako saznaje Danas, dopis Vlade na imejl adrese sindikata stigao je danas pet minuta pre isteka radnog vremena i nakon što su ranije u toku dana predstavnici tri sindikata imali razgovore sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, a potom i sa šefom kabineta premijerke Ane Brnabić i njenom savetnicom za obrazovanje.

Na tim sastancima nije bila pominjana povišica zarada već je od predstavnika sindikata traženo da otkažu protest, a zauzvrat im je obećano hitno formiranje međuresorne radne grupe koja bi se bavila problemima u ovom sektoru, na koje sindikati ukazuju mesecima.

Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović kaže za Danas da će protest biti održan sutra, 11. aprila, kako je ranije najavljeno.

Okupljanje članova tog i sindikata GSPRS „Nezavisnost“ i Sindikata obrazovanja Srbije je planirano na Trgu Nikole Pašića u 13 sati, a za 14 časova je najavljena šetnja do Predsedništva, sedišta ministarstava prosvete, finansija, državne uprave i lokalne samouprave i Vlade Srbije.

danas.rs

Možda Vam se svidi i