Poslednji rok za podnošenje ovogodišnjih zahteva za subvencije za samozapošljavanje sa biznis planom je 22. april, a do sada su predata 2.642 zahteva sa biznis planom, saopštili su iz NSZ-a.

Pravo na dodelu subvencija za samozapošljavanje u toku prošle godine ostvarilo je oko 4.750 nezaposlenih građana Srbije, a broj onih koji su konkurisali za ovu vrstu bespovratne pomoći popeo se na 8.635. Ove godine, shodno Nacionalnom akcionom planu zapošljavanja, programom samozapošljavanja biće obuhvaćeno 3.430 građana, od kojih je 130 osoba sa invaliditetom, piše Politika.

Sredstva za samozapošljavanje odobravaju se nezaposlenom u vidu subvencije, u jednokratnom iznosu od po 200.000 dinara, odnosno 220.000 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova zaposlenih ili 240.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, i to zbog osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Pomoć je samo uslovno bespovratna, jer su kandidati u obavezi da poštuju ugovor.

Izvor: Politika

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik