U toku je planiranje upisa učenika u srednje škole za školsku 2019/2020. godinu po dualnom modelu obrazovanja, koji Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Poslodavci koji žele da se uključe, popunjavaju IZJAVU O NAMERI ZA UКLJUČIVANJE U DUALNO OBRAZOVANJE i šalju je odgovornoj osobi u Privrednoj komori Srbije najkasnije do 31. januara 2019. godine. Izjava o nameri, uputstvo za popunjavanje i adresa na koju se šalje izjava nalaze se u prilogu.

Na bazi prikupljenih Izjava o nameri, Privredna komora Srbije formira Predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostavlja ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnoloiškog razvoja na osnovu koga se donosi odluka o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja– broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad na teritoriji Republike Srbije.

Кonačnu odluku Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja doneće objavljivanjem Кonkursa za upis učenika u srednje škole koji se očekuje krajem aprila 2019. godine.

Prilog: Izjava o nameri 2019-2020

PRILOG – Uputstvo za popunjavanje Izjave o nameri za uključivanje u dualno obrazovanje – Copy

Možda Vam se svidi i