Otvorena linija za pritužbe trudnica i porodilja

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević naložio je da se trudnicama i porodiljama omogući da na telefon 0800 300 307 prijavljuju nepravilnosti u oblasti rada.

One bi tako mogle da lakše i brže Inspekciji rada prijave poslodavce koji im uskraćuju prava, saopštio je kabinet ministra.

Na sajtu Ministarstva, u okviru kategorije „Registri“, biće poseban spisak poslodavaca za koje se dokaže da prekršenjem zakona uskratili prava i porodiljama i trudnicama.

Na sastanku ministra s predstavnicima „Centra za mame“ dogovoren je detaljni plan za rešavanje problema trudnica i porodilja u oblasti rada.

– Kako bismo stali na put grubom kršenju prava i trudnica odlučili smo da krenemo u intenzivne inspekcijske nadzore i da uvedemo lakši način za prijavu nepravilnosti – rekao je Đorđević.

Rekao je da poslodavci koji krše prava žena, moraju da budu „predstavljeni javnosti“ da bi „svi znali ko su ti koji ženama daju otkaz kada saznaju da su trudne ili se vrate s porodiljskog odsustva“.

BETA/ekapija.com

You may also like