Mogućnost ukidanja odluke o preregistraciji traktora – Stare tablice važiće uz potvrde o tehničkoj ispravnosti

Od strane Ozon
0 komentar

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je u subotu, 23. marta, da će predložiti Vladi izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima će biti ukinuta odluka o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina, kako se poljoprivredni proizvođači ne bi izlagali dodatnim troškovima.

Stefanović je objasnio da na osnovu tih izmena poljoprivrednici neće morati da preregistruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

– Tačnije, predložićemo da se izmenama predvidi da stare tablice i potvrde važe i dalje, uz posedovanje odgovarajuće potvrde o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza – istakao je on.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je cilj da ta vozila budu ispravna, pre svega zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

On je podsetio na to da je obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju predviđena Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji je usvojen 2009. godine, a primena te odredbe trebalo je da počne 3. aprila 2019.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i