Javni poziv malim i mikro preduzećima – konkurs za nabavku opreme

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv kojim je malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama omogućeno da konkurišu za bespovratna sredstva za nabavku opreme u ukupnom iznosu od milijardu dinara.

Programom podrške malim preduzećima Ministarstvo privrede sufinansira četvrtinu troškova za nabavku nove proizvodne opreme, specijalizovanih alata i opreme za izvodjenje gradjevinskih radova. Iznos za bespovratna sredstva po privredniku može biti maksimalno pet miliona dinara.

Tim programom predviđeno je da, pored bespovratne podrške od 25 odsto koju obezbeđuje država, pet odsto čini učešće samog preduzeća ili zadruge, a 70 odsto troška je finansirano kroz povoljan kredit partnera – banke ili lizing kuće.

Zainteresovani za tu vrstu podrške konkurišu kod neke od partnerskih banaka ili lizing kuća, koje su za taj program ponudile povoljnije uslove kredita.

Pogodnost je što krediti ne moraju da budu obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već zalogom na kupljenoj opremi ili alatima, istaklo je Ministarstvo privrede.

Javni poziv je otvoren do kraja godine ili dok se predviđena sredstva ne utroše.

Izvor: Beta/bizlife.rs

Možda Vam se svidi i