Sremska Mitrovica – U sklopu 21. Prvenstva Balkana za seniore u organizaciji Bakanske Karate Federacije održano je i Prvenstvo Balkana za veterane od 25. do 27. aprila čiji je domaćin bila Srbija. Na Balkanskom šampionatu učestvovalo je 11 zemalja i preko 300 takmičara.

Reprezentaciju Srbije u konkurenciji veterana predstavljala je i naša Iva Vinković. Iako se posvetila trenerskom radu ovo prestižno i veoma jako takmičenje za nju je predstavljao novi izazov kako bi odmerila snage sa najboljim takmičarkama iz njene „nove“ još neoprobane kategorije ovog puta veteranke, nakon 7 godina pauziranja takmičarske karijere.

Iva je nastupila u konkurenciji veteranki starijih od 35 godina u borbama u kategoriji -60 kg. U finalnom meču Mitrovčanka je porazila aktuelnu balkansku šampionku Arzu Koc iz Turske rezultatom 4:1 i tako reprezentaciji Srbije donela još jedno zlato i osvoila titulu balkanske šampionke. Ovo predstavlja potvrdu kvaliteta rada Ive Vinković, a i opravdava uspešnost njenih sjajnih karatista koji po uzoru na nju dominiraju domaćom, a i međunarodnom scenom osvajajući najsjajnija odličja.

Možda Vam se svidi i