Sutra preliminarna lista za banje

Preliminarna rang lista penzionera koji će ove godine o trošku Fonda PIO koristiti besplatnu rehabilitaciju u nekoj od 24 srpskih banja biće objavljena sutra, a konačna 21. maja.

Nakon što bude objavljena preliminarna rok za žalbu je pet radnih dana, zaključno s 15. majem. Potom će Кomisija za tri dana utvrditi konačnu rang listu i objaviti je.

Ove godine će oko 14.000 penzionera ići na besplatan oporavak.

Cena smeštaja i bolničkog dana iste su kao prošle godine, da bi što više penzionera mogao da iskoristi prvo na besplatan oporavak. Dnevni troškovi rehabilitacije su 2.800, dok je cena za pratioce 2.000 dinara.

Finansijskim planom Fonda za ovu godinu za društveni standard penzionera planirano je 421,6 miliona dinara, od čega je za troškove banjskog lečenja izdvojeno 392,2 miliona. Ugovorima sa svakom banjom je pojedinačno preciziran obim terapija koje svaki penzioner mora dobiti.

To su lekarski pregled, EКG, labaratorijske analize, sve specijalističke preglede i vizite odeljenskih lekara, te najmanje tri vrste terapije u zavisnosti od ocene lekara i oblasti za koju je banja specijalizovana.

LJ. M./dnevnik.rs

You May Also Like

One thought on “Sutra preliminarna lista za banje

Comments are closed.