Sosijete ženeral napušta Srbiju?

Francuska bankarska grupacija Sosijete ženeral napušta centralnu i istočnu Evropu i prodaje banke u šest zemalja tog regiona. To piše EU Scoop, mali nezavisni bugarski portal koji objavljuje vesti na engleskom, pozivajući se i na lokalni Capital.bg, prenosi N1.

U Sosijete ženeral su odlučili da se fokusiraju na druge delove svog biznisa i prodaju banke u pomenutim regionima, navodi portal.

Ogranak Sosijete ženeral banke u Bugarskoj biće, kako se dodaje, otuđen u paketu sa bankama u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Moldaviji. Capital navodi da je reč o prezasićenim i trenutno neatraktavinim tržištima, zbog čega je doneta odluka o povlačenju, pogotovo što ni u jednoj od zemalja, banka nije među prve tri.

U toj banci za N1 kažu da ne komentarišu glasine i da se javnost o strateškim koracima informiše isključivo na osnovu odluke menadžmenta u Parizu.

Kancelarija Sosijete ženeral otvorena je u Beogradu još 1977. godine, da bi 1991. prerasla u banku. To je jedina banka sa stranim kapitalom koja je u Srbiji radila tokom devedesetih godina prošlog veka. Ima mrežu od oko 100 ekpozitura i među vodećim je bankama u zemlji.

Izvor: N1

You May Also Like