Mirović: 63 miliona dinara za unapređenje uslova stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja za 55 porodica sa troje ili četvoro dece u AP Vojvodini, ukupne vrednosti 63 miliona dinara.

„Ovo je jedan od najvažnijih dana u ovoj godini. Započeta je nova mera pronatalitetne politike koju je Pokrajinska vlada uvela posle donošenja Zakona o finansijskoj podršci za treće dete sredinom ove godine i siguran sam da ćete na ovaj način, vašoj deci i sebi, stvoriti bolje uslove za život“, rekao je predsednik Mirović i najavio da je u budžetu Pokrajinske vlade za narednu godinu za ovaj konkurs planirano novih 175 miliona dinara.

Predsednik Mirović istakao je da je danas najvažnije pitanje u Srbiji – borba za natalitet, stoga će, kako je naveo, Pokrajinska vlada nastaviti da podstiče proširenje porodica i poboljšanje uslova života za sve porodice sa troje ili četvoro dece.

On je podsetio da će 1. januara 2019. godine početi isplata nadoknade u visini od 15.000 dinara, u trajanju od dve godine, nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, što je, kako je podsetio, druga nova mera pronatalitetne politike Pokrajinske vlade.

„Pokrajinska vlada će na taj način ispuniti obećanje dato u trenutku donošenja Zakona kojim je Republika Srbija na sebe preuzela isplatu nadoknade za treće dete – obećanje da ni jedan dinar koji smo do tada usmeravali za podsticanje rađanja neće otići za bilo šta drugo“, naveo je predsednik Mirović.

Nastavićemo da pružamo podršku unapređenju uslova stanovanja, ali i podsticaju za proširenje porodica, kroz sufinansiranje biomedicinski potpomognute oplodnje, rekao je pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i dodao da su izdvajanja za mere populacione politike u AP Vojvodini od 2016. godine udvostručene.

Možda Vam se svidi i