Francuski institut u Srbiji i program Ruka u testu raspisali su konkurs „Spasimo našu planetu“ za sve osnovne i srednje škole u Srbiji.

Cilj je skretanje pažnje na nauke koje mogu da dopirnesu očuvanju planete. Projketi koji se prijave na konkurs treba da se bave smanjenjem bacanja hrane, akcijom prazan kontejner i uticajem plastike na okruženje.

Učenici će moći da predstave svoje radove u formatu makete ili prototipa, video-reportaže ili kroz radionice za popularizaciju nauke (eksperimente, animacije, društvene igre, strip…). Ocenjivaće se pedagoški kvalitet projekta, originalnost, učešće učenika i škole i multidisciplinarna dimenzija projekta.

Кomisija će odabrati najbolji projekat u kategorijama za osnovne i srednje škole.

Pobednici će dobiti nagrade, a njihov projekat biće predstavljen u okviru izložbe Francuskog instituta u Srbiji povodom Svetskog dana klime u decembru. Кrajnji rok za podnošenje projekta je 15. jun.

Program Ruka u testu ima cilj da poboljša kvalitet predavanja iz oblasti nauke i tehnologije u školama. Program podržava nastavnike da primenu istraživačke pedagogije koja stimuliše radoznalost i sklonost ka naukama.

Izvor: dnevnik.rs
D. D.

You may also like