Država povećava subvencije za osiguranje poljoprivredne proizvodnje sa 40 na 70%

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će država povećati subvencije za osiguranje proizvodnje sa sadašnjih 40% na 70% u područjima koja su najugroženija vremenskim nepogodama, kako bi stimulisala poljoprivrednike da u većoj meri osiguraju svoje useve.

Nedimović je za RTS rekao da su poslednje vremenske nepogode pogodile 21 lokalnu samupravu i da je Vlada donela zaključak o dodeli pomoći.

– Prvi program za objekte za – kuće, stambene objekte koji su oštećeni je donet i iznosi od 120.000 do 600.000 dinara u zavisnosti od stepena oštećenja, država će dati podršku. Sad ćemo izaći sa poljoprivrednim zemljištem i objektima javne infrastrukture – rekao je Nedimović.

Ministar je ocenio da država treba da uradi mnogo više na edukaciji poljoprivrednika, kako bi oni u većoj meri koristili osiguranje zbog štete koju im nanose vremenske nepogode.

– Država daje 40% premije osiguranja, a sada će da ide korak dalje. Za ona područja za koja sa RHMZ procenimo da je bilo mnogo štete u poslednjih nekoliko godina, povećaćemo tu subvenciju na 70% – naveo je Nedimović.

Izvor: ekapija.com/Beta

Možda Vam se svidi i