Bračnim parovima milion dinara bespovratno za kupovinu seoskih kuća u Vojvodini

Od strane Ozon
1 komentar

Bračni parovi sa teritorije AP Vojvodine mogu da konkurišu za bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Konkurs je raspisan i traje do 25. septembra.

Petim po redu konkursom predviđeno je 30 miliona dinara, a kako je maksimalan iznos za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom milion dinara, znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Da bi konkurisali za ova bespovratna sredstava, potrebno je da učesnici konkursa ispune i određene uslove.

Jedan od supružnika ili vanbračnih partnera ne sme da bude stariji od 40 godina u momentu podnošenja prijave i potrebno je da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Takođe, neophodno je da bračna zajednica traje najmanje godinu dana u momentu podnošenja prijave, odnosno vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života (što je utvrđeno zakonom).

Oni ne bi trebalo da budu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti u Srbiji, niti da su kakvu nepokretnost otuđili u prethodnih pet godina od dana objavljivanja konkursa.

Uslovi konkursa su i da jedan od supružnika odnosno vanbračnih partnera mora biti u radnom odnosu. Takođe i da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencjialnim prodavcem nekretnine.

Učesnici konkursa ne mogu da otuđe nepokretnost u narednih deset godina, a nekretninu koju predlažu za kupovinu mora da bude uslovna za stanovanje.

Blic/ekapija.com

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Sonita 30.07.2018. - 2:09 pm

Kako da ostavim podatke za konkurs za kupovinu seoskih kuca na vojvodini ja sam iz sr.mitrovice i sta je potrebno od dokumenta

Komentari su zatvoreni.