Zelena transformacija – Đaci sade stabla: M.Z „Sava“ pokrenula sadnju stabala u gradskim ulicama, ostale zajednice se priključuju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sklopu incijative Mesne zajednice ‘Sava’, započela je značajna akcija ozelenjavanja gradskih ulica sadnjom 150 stabala jasena. Ova inicijativa obuhvata nekoliko ključnih lokacija u gradu, uključujući Vojvode Stepe, Timočke divizije, naselje Pejton, Kamenjar, Jalijsku ulicu, kao i dečije igralište u ovom naselju.

Predsednik Mesne zajednice ‘Sava’, Božović Rodoljub, istakao je da je akcija dobila podršku šire zajednice, uključujući vrtić ‘Pčelica’, osnovnu školu ‘Pinkijeva čkola’, i školu ‘9. Maj’. Takođe je najavio da će se ova akcija proširiti i na druge delove grada, uključujući i druge mesne zajednice.

„Na incijativu Mesne zajednice ‘Sava’, pokrenuta je akcija ozelenjavanja koja je uključila širu zajednicu. Pored prostora mesne zajednice, priključili su se i vrtić ‘Pčelica’, osnovna škola ‘Pinkijeva čkola’ i škola ‘9. Maj’, izjavio je Božović Rodoljub, predsednik Mesne zajednice ‘Sava’. Akcija je proširena, a pridružiće se i ostale mesne zajednice u gradu. U saradnji sa Šumarskom školom, učenici završne godine su se priključili ovom ozelenjavanju. Sadnice su donirane od strane Vojvodina šuma. JKP ‘Komunalije’ pruža podršku u ovim radovima, pomažući u iskopavanju rupa a sadnju stabala vrše đaci škole. Do sada smo uspešno zasadili stabla duž ulice Timočke divizije, kod ‘Rode’, i u jednom delu naselja ‘Kamenjar’.“

Uz podršku Šumarske škole, učenici završnih razreda aktivno su uključeni u sadnju stabala. Sadnice su donirane od strane Vojvodina šuma, dok je JKP ‘Komunalije’ pružilo podršku u iskopavanju rupa, a samu sadnju obavljaju đaci škole.

Ova akcija predstavlja važan korak ka očuvanju životne sredine i stvaranju zelenijeg i prijatnijeg okruženja za sve građane Sremske Mitrovice. U dosadašnjem toku akcije, stabla su uspešno posađena duž ulice Timočke divizije, kod ‘Rode’, kao i u jednom delu naselja ‘Kamenjar’. Očekuje se da će ovo doprineti stvaranju prijatnijeg i zdravijeg urbanog ambijenta za sve građane.

Možda Vam se svidi i