Završna faza puta Laćarak – Čalma: Rade se prilazi prema individualnim domaćinstvima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Rekonstrukcija puta Laćarak – Čalma završena je krajem prošle godine. Osim toga građani koji žive u delu rekonstruisane ulice u narednih dest dana dobiće sređene prilaze svojim domovima.

Rekonstrukcija puta Laćarak – Čalma, koja je započela u avgustu prošle godine, uspešno je završena u novembru iste godine, predstavljajući značajan korak napred ka poboljšanju infrastrukture i bezbednosti saobraćaja na ovoj deonici.

Jedno od ključnih unapređenja nakon rekonstrukcije je povećanje širine kolovoza na šest metara, uz bankine širine po metar, što rezultira ukupnom širinom planuma saobraćajnice od osam metara. Ovo značajno proširenje će doprineti efikasnijem i bezbednijem protoku saobraćaja na ovom putu.

Važno je istaći da je poslednja rekonstrukcija ovog puta izvršena davne 1972. godine, što znači da je ova rekonstrukcija došla nakon gotovo pet decenija. Ovo unapređenje će znatno poboljšati kvalitet putovanja za sve korisnike ove saobraćajnice.

Osim proširenja kolovoza, tokom radova na rekonstrukciji urađeni su i prilazi prema individualnim domaćinstvima duž ove deonice puta, što dodatno doprinosi praktičnosti i pristupačnosti za lokalno stanovništvo.

Radovi na prilazima prema individualnim domaćinstvima predstavljaju završnu fazu radova na rehabilitaciji ove važne saobraćajnice. Sredstva koja su utrošena na ovu saobraćajnicu sa pristupnim prilazima iznosi oko 270 miliona dinara. U samom selu biće urađeno 84 prilazna mesta.

Možda Vam se svidi i