Zakazana sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica: Planovi za urbanističke promene i održavanje plaže na dnevnom redu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 24. maja, Skupština grada Sremska Mitrovica će održati svoju redovnu sednicu, sa početkom u 10 časova, gde će se razmatrati ključna pitanja vezana za urbanističke promene i održavanje javnih prostora u gradu.

Na dnevnom redu ove sednice nalaze se dva važna predloga: prvo, Predlog odluke o izradi izmene Plana detaljne regulacije stambenog bloka „Ledine“ u Bešenovu, i drugo, Predlog programa održavanja i uređenja gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Nacrt Programa za Održavanje i Uređenje Gradske Plaže u Sremskoj Mitrovici za 2024. godinu

Gradskom plažom, koja se nalazi na levoj obali reke Save na stacionaži od km 138+080 do km 138+380, smatra se posebno uređen kopneni i vodeni prostor namenjen za kupanje, odmor, rekreaciju i razonodu. U cilju očuvanja kvaliteta i pružanja optimalnog iskustva korisnicima, donosimo nacrt Programa za održavanje i uređenje gradske plaže u Sremskoj Mitrovici za 2024. godinu.

  1. Vidno obeležavanje kopnenog i vodenog prostora plaže: Obeležavanje prostora kako bi se jasno definisala zona za kupanje, odmor i rekreaciju.
  2. Uređenje prostora za pešake: Obezbeđenje prohodnih staza i pešačkih zona duž plaže radi lakšeg pristupa korisnicima.
  3. Opremanje kabina, tuševa i česmi sa pijaćom vodom: Osiguranje dovoljnog broja kabina za presvlačenje, tuševa i česmi sa pijaćom vodom radi udobnosti korisnika.
  4. Redovno održavanje kabina i drugih objekata: Redovno održavanje kabina i drugih objekata radi očuvanja njihove funkcionalnosti i estetskog izgleda.
  5. Dežurstvo spasilačke službe i prve pomoći: Organizacija dežurstva lica za spasavanje, pružanje prve pomoći, održavanje reda i čistoće tokom radnog vremena plaže.
  6. Kontrola kvaliteta vode: Redovna kontrola hemijske i bakteriološke ispravnosti vode u toku čitave sezone, sa obaveštavanjem korisnika o rezultatima.
  7. Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija: Redovno sprovođenje mera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije radi održavanja higijenskih standarda.
  8. Organizacija spasilačke službe i tuševa: Osiguranje funkcionisanja spasilačke službe i tuševa tokom radnog vremena plaže.

Kupališna sezona će trajati od 10. juna do 10. septembra, a radno vreme kupališta biće od 10:00 do 20:00 časova. Za korišćenje gradske plaže neće se naplaćivati naknada.

Možda Vam se svidi i