Zajedno ka muzičkim snovima, ali izazovi prostora ostaju: Muzička škola „Petar Krančević“ ostvaruje izvanredne rezultate!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Odlične vesti dolaze iz Muzičke škole „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici, jer su njeni talentovani đaci osvojili čak 17 prvih nagrada tokom meseca februara, od kojih su 8 laureata, uz jednu drugu nagradu. Ovi izuzetni rezultati ne samo da su izazvali ponos u školi već su i potvrda neumornog rada i talenta njenih učenika.

Naši laureati su pokazali izvanrednu tehničku veštinu i emotivnu interpretaciju na raznim instrumentima, osvajajući srca kako žirija, tako i publike. Njihov trud, posvećenost i istrajnost su nedvosmisleno prepoznati i nagrađeni, što dodatno motiviše školu da podržava i neguje muzički talenat svojih učenika, kažu iz ove škole.

Dodaju da ovo postignuće predstavlja ne samo rezultat talenta učenika, već i predanosti stručnog nastavnog osoblja, podrške roditelja i angažmana cele školske zajednice. Međutim, i pored ovih velikih uspeha, suočavamo se sa izazovima prostora. Muzička škola već duže vreme prevazilazi kapacitete trenutnih lokacija, koristeći čak 4 različite lokacije u Gradu. Stoga, apelujemo na nadležne ljude koji vode Grad da obrate više pažnje na ovaj problem i pomognu oko rešavanja nedostatka adekvatnog prostora, kako bi učenici mogli da nastave da se razvijaju i ostvaruju svoje muzičke snove u boljim uslovima.

Ovi impresivni rezultati su još jedan dokaz da Muzička škola „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitrovici nije samo obrazovna institucija, već i centar izvanrednih dostignuća i ambasador kulture grada, donoseći mu čast i priznanje širom sveta.

Neka ovaj mesec februar ostane zabeležen kao mesec sjajnih dostignuća i neka nam bude inspiracija za još veće uspehe u budućnosti!

Naši laureati su demonstrirali izvanrednu tehničku veštinu i emotivnu interpretaciju na raznim instrumentima, osvajajući srca kako žirija, tako i publike. Njihov trud, posvećenost i istrajnost su nedvosmisleno prepoznati i nagrađeni, što nas dodatno motiviše da nastavimo podržavati i negovati njihov muzički talenat. Ovi impresivni rezultati su rezultat ne samo talenta naših učenika, već i predanosti našeg stručnog nastavnog osoblja, podrške roditelja i angažmana cele školske zajednice. Radujemo se što možemo biti deo ovog putovanja i svedoci sjajnih dostignuća naših učenika.

“Ni jedna druga škola na teritoriji Sremske Mitrovice, a i šire, ne može se pohvaliti tolikim brojem osvojenih nagrada na državnom i međunarodnom nivou tokom ove školske godine, a tek smo ušli u drugo polugodište gde nas očekuju velika takmičenja do kraja juna. Naši đaci i profesori su pravi ambasadori kulture našeg grada, donoseći mu čast i priznanje širom sveta. Međutim, pored ovih velikih uspeha, suočavamo se sa izazovima prostora. Naša škola već duže vreme prevazilazi kapacitete trenutnih lokacija, koristeći čak 4 različite lokacije u Gradu. Bili bismo veoma zahvalni da nadležni ljudi koji vode Grad obrate više pažnje na našu Muzičku školu i pomognu, koliko je u njihovoj moći, oko rešavanja ovog dugogodišnjeg problema, a mi ćemo se kroz koncerte i još veće uspehe, kroz promovisanje Škole, Grada i kulture odakle dolazimo odužiti. Rešavanje problema sa nedostatkom adekvatnog prostora bi omogućilo našim učenicima da nastave da se razvijaju i ostvaruju svoje muzičke snove u boljim uslovima”, piše u saopštenju ove škole.

Ovo su takmičenja i učenici zajedno sa mentorima i klavirskom pratnjom koji su postigli ove neverovatne rezultate u februaru:

XX Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“
11-18.02.2024. Beograd
Pretkategorija A (flauta):
Lena Pantelić (1. OMŠ) – PRVA nagrada (LAUREAT, 100 bodova), klasa: Jelena Vlaović, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
Pretkategorija B (flauta):
Luka Halilović (4. OMŠ) – PRVA nagrada, klasa: Irena Milić, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
Pretkategorija B (saksofon):
Katarina Ilić (2. OMŠ) – DRUGA nagrada, klasa: Mihajlo Vukajlović, klavirski saradnik: Ksenija Lešević
Kategorija A (flauta):
Una Brkljač (4. OMŠ) – PRVA nagrada (LAUREAT, 100 bodova), klasa: Jelena Vlaović, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
Valentina Sarka (4. OMŠ) – PRVA nagrada, klasa: Tatjana Miljković, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
Kategorija D (flauta):
Isidora Kozlina (3. SMŠ) – PRVA nagrada, klasa: Tatjana Miljković, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra

Sverusko takmičenje muzičkih izvođača „Zlatne stepenice“
15-17.02.2024. Sterlitamak, Republika Baškortostan (Ruska Federacija) – onlajn
Juniori 11-12 godina:
Marija Maksimović (4. OMŠ) – PRVA nagrada (Laureat drugog stepena), klasa: Nina Botić
Juniori 13-14 godina:
Vuk Nemarović (6. OMŠ) – PRVA nagrada (Laureat prvog stepena), klasa: Margarita Vujović
Juniori 15-16 godina:
Milana Jančić (2. SMŠ) – PRVA nagrada (Laureat prvog stepena), klasa: Margarita Vujović
Leon Žarko (1. SMŠ) – PRVA nagrada (Laureat prvog stepena), klasa: Margarita Vujović

XVI KLAVIRSKO TAKMIČENjE „SLAVENSKI“
22-24.02.2024. Beograd
Prvi razred SMŠ:
Milica Stojaković – PRVA nagrada, klasa: Dušanka Gavrilović

 1. MEĐUNARODNI SUSRETI FLAUTISTA „TAHIR KULENOVIĆ“
  22-25.02.2024. Valjevo
  Prvi razred OMŠ:
  Lena Pantelić – PRVA nagrada (pobednik kategorije), klasa: Jelena Vlaović, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
  Četvrti razred OMŠ:
  Una Brkljač – PRVA nagrada (LAUREAT za Osnovnu školu i Sveukupni laureat susreta, 100 bodova), klasa: Jelena Vlaović, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
  Ana Prokić – PRVA nagrada, klasa: Jelena Vlaović, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
  Luka Halilović – PRVA nagrada, klasa: Irena Milić, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
  Valentina Sarka – PRVA nagrada, klasa: Tatjana Miljković, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
  Treći razred SMŠ:
  Isidora Kozlina – PRVA nagrada, klasa: Tatjana Miljković, klavirski saradnik: Aleksandar Cundra
  Prva kategorija kamernih ansambala:
  Kvartet „Piccole cocinelle“ (Jovana Jovanović, Una Brkljač, Ana Prokić i Valentina Sarka, 4. OMŠ)– PRVA nagrada (100 poena), klasa: Tatjana Miljković

Iz škole čestitaju izvanrednim učenicima i njihovim nastavnicima na ovim izuzetnim uspesima u februaru!

Možda Vam se svidi i