Uspeh đaka iz Laćarka i Sremske Mitrovice na Republičkoj „Pažljivkovoj smotri“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kragujevac je ove godine bio domaćin Republičke „Pažljivkove smotre“, na kojoj su ekipe „Zmajevci“ iz Sremske Mitrovice i „Trivini đaci“ iz Laćarka ostvarile značajne uspehe. Učenici su pokazali izuzetno znanje u poznavanju saobraćajnih pravila, što je rezultiralo visokim plasmanom na takmičenju.

Foto Град Сремска Митровица 20/25

Ekipa prvaka „Zmajevci“ osvojila je četvrto mesto, dok su učenici drugog razreda iz Laćarka zauzeli treće mesto. Kao priznanje za svoje znanje i trud, mališani su, uz diplome i pehare, nagrađeni i biciklima.

Tokom takmičenja, deca su imala priliku da pokažu svoje znanje rešavajući zadatke kroz igru, poligone i druženje. Ovakav pristup omogućava deci da steknu ispravne stavove o saobraćaju, razumeju šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama, i da utvrde postojeća te usvoje nova znanja o bezbednom učešću u saobraćaju.

„Pažljivkova smotra“, projekat Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, tokom proteklih šest meseci organizovana je u 80 lokalnih samouprava, okupivši oko 120.000 dece, uključujući predškolce i učenike prvog i drugog razreda. Na Republičkoj smotri u Kragujevcu učestvovalo je oko 400 mališana iz 27 lokalnih samouprava.

Ovaj uspeh je značajan korak ka podizanju svesti o važnosti bezbednosti u saobraćaju među najmlađima. Pokazuje da ulaganje u obrazovanje dece o saobraćajnim pravilima može doneti konkretne rezultate, ne samo u vidu nagrada, već i u stvaranju sigurnijih saobraćajnih učesnika u budućnosti.

Čestitamo svim učesnicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima i želimo im puno uspeha u daljim takmičenjima i edukaciji.

Možda Vam se svidi i