Film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ oduševio Mitrovčane: U akciji prikazivanja filma prikupljeno blizu 37.000 evra za Kosovo i Metohiju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Projekcija igrano-dokumentarnog filma „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“, održana u sali Visoke škole strukovnih studija „Sirmijum“ u Sremskoj Mitrovici, pobrala je ovacije prisutne publike. Autor filma, Luka Đurapčević, kroz sopstveno iskustvo ekranizovao je priču o svom pokajničkom putu, zamenivši pripadnost navijačkim grupama i tribinama liturgijom.

Foto Град Сремска Митровица 20/25

Sremska Mitrovica je trideset drugo mesto gde je prikazan ovaj film, a Đurapčević je najavio planove za više od 200 projekcija širom sveta. Projekcije su besplatne, ali svi posetioci mogu da daju dobrovoljni prilog u sklopu humanitarne akcije koja se realizuje u saradnji sa organizacijama „Srbi za Srbe“ i „Mladi za Kosmet“. Cilj ove akcije je prikupljanje novčanih sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija, kao i za obnovu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji. Do sada je sakupljeno blizu 37.000 evra.

Film nosi snažnu poruku o pokajanju i povratku Domu Očevom, poziva na slogu među zakrvljenom braćom i razmekšava i najhladnija srca. U obraćanju publici, Đurapčević je istakao da je cilj ovog dela i projekcija da se makar jedan čovek, nakon gledanja filma, okrene pravim vrednostima.

Molitveno okupljanje pred projekciju otpočeo je đakon Stefan Nedić, a pre i posle projekcije scenu je vokalno oplemenila mitrovačka etno grupa „Srpski dom“.

Ovacije publike i emotivni odgovori prisutnih pokazali su da je Đurapčevićev film uspeo da prenese svoju poruku i inspiriše gledaoce na razmišljanje o sopstvenim vrednostima i putu pokajanja. Sa svakom novom projekcijom, film „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ širi svoj uticaj, doprinoseći humanitarnim ciljevima i osvetljavajući put ka istinskim vrednostima.

Možda Vam se svidi i