Uhapšen vozač glisera zbog teških telesnih povreda u nesreći na Savi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas uhapšeno jedno lice koje je upravljalo gliserom, prilikom čega je povređeno drugo lice zadobilo višestruke povrede glave i tela zbog neprilagođene brzine.

– Povodom teških telesnih povreda koje je u nesreći na reci Savi, u naselju 29. novembar u Sremskoj Mitrovici, zadobio M.P. (39) iz Sremske Mitrovice, uhapšen je S.P. (39) koji je upravljao gliserom kojim je vukao povređeno lice, kada je zbog neprilagođene brzine to lice udarilo u drugo plovilo, i zadobilo višestruke povrede glave i tela, izjavio je Dačić.

Vozač glisera, S.P., uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema rečima ministra Dačića, povređeni M.P. trenutno se nalazi na lečenju zbog ozbiljnih povreda koje je zadobio. Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u vodenom saobraćaju da se pridržavaju propisa i prilagode brzinu plovila uslovima na vodi kako bi se izbegle ovakve nesreće.

Ovaj slučaj ponovo otvara pitanja o bezbednosti na rekama i neophodnosti pojačanog nadzora nad vodenim saobraćajem, posebno u mestima gde su rekreativne aktivnosti česte. Nadležni organi

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar