Učenici OŠ ‘Slobodan Bajić Paja’ obeležili međunarodni Dan porodice kroz radionice i izložbu sitnih životinja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ obeležili su Međunarodni dan porodice kroz niz aktivnosti koje su imale za cilj promovisanje značaja porodičnih vrednosti i zajedništva. Tematski dan pod nazivom „Značaj porodice za svakog pojedinca“ organizovan je uz podršku nastavnika i učitelja, koji su zajedno sa svojim učenicima realizovali različite radionice i aktivnosti.

U dvorištu škole, održana je i izložba sitnih životinja, koja je već drugi put organizovana u okviru ovog događaja. Ova izložba ima za cilj da deci pruži priliku da se druže, razmenjuju iskustva i predstave svoje ljubimce koje imaju kod kuće. Ideja za ovakvu izložbu proistekla je iz projekta „Eko škola“, a inicirana je željom samih učenika.

Na izložbi su bili prisutni i članovi Udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja, među kojima se istakao predsednik udruženja, Slobodan Šamara. Njihova prisutnost doprinela je edukativnom karakteru događaja, pružajući deci dodatne informacije o pravilnoj brizi o kućnim ljubimcima.

Ova aktivnost nije samo doprinela promociji porodičnih vrednosti, već je i podstakla razvoj odgovornosti i brige prema životinjama kod učenika. Kroz radionice i izložbu, učenici su imali priliku da nauče o važnosti porodice i ljubavi prema životinjama, stvarajući tako svest o značaju međusobne podrške i zajedništva u školskoj zajednici.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar