Triatlon klub „Sava“ promoviše triatlon na Gradskoj plaži

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Triatlon klub „Sava” iz Sremske Mitrovice organizuje zajednički trening i promociju triatlona u četvrtak, 27. juna, u 9 časova na Gradskoj plaži. Ovaj događaj je deo projekta „EU Tri Week” Evropske triatlonske unije, čiji je cilj podsticanje mladih uzrasta od 14 do 16 godina na fizičku aktivnost.

Projekat „EU Tri Week” ima za cilj da mlade ljude zainteresuje za triatlon, jedan od najzahtevnijih sportova koji kombinuje plivanje, biciklizam i trčanje. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama ovog sporta, a oni koji žele da se oprobaju treba da ponesu kupaći kostim, bicikl, kacigu i patike za trčanje.

Triatlon je sport koji spaja tri različite discipline: plivanje, biciklizam i trčanje. Postoje trke različitih dužina, koje variraju od sprint triatlona (750 m plivanje, 20 km biciklizam, 5 km trčanje) do ironman distance (3.8 km plivanje, 180 km biciklizam, 42.2 km trčanje).

Osim edukativnog dela, svi prisutni će imati priliku da prisustvuju praktičnim demonstracijama i sami se okušaju u vežbama. Za one koji žele da se aktivno uključe, potrebno je da ponesu odgovarajuću opremu: kupaći kostim, bicikl, kacigu i patike za trčanje.

Ova promocija triatlona na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici je odlična prilika za mlade da se upoznaju sa sportom koji kombinuje različite fizičke aktivnosti i promoviše zdrav način života.

Možda Vam se svidi i